Маса бечких полицајаца на мјесту гдје је виђена дјевојчица која личи на Данку ИСПРАВЉЕНО

Г.С.
Маса бечких полицајаца на мјесту гдје је виђена дјевојчица која личи на Данку ИСПРАВЉЕНО

БЕЧ – Новинарка Телеграфа, која већ неколико дана борави у Бечу каже да је интересовање за несталом све веће и међу новинарима, али и грађанима које је јако потресла вијест о малој Данки Илић.

Она додаје да је на небу изнад станице на којој је прије четири дана настао снимак, на ком се сумња да је мала Данка са две румунске држављанке, надлетао хеликоптер.

Иначе, трамвајска станица на којој је настао поменути снимак, налази се на 150 метара од главне полицијске станице у Бечу.

Вијест о несталој Данки, пренијели су сви медији у Аустрији, а њену фотографију данима деле и држављани Србије који живе у Бечу, али и широм Аустрије.

Данас се огласила и бечка полиција хитним саопштењем у вези са нестанком српске држављанке Данке Илић.

"Након што су рођаци нестале дјевојчице погледали слике, претпоставља се да је врло вјероватно ријеч о о несталој дјевојчици из Србије. Бечка полиција тражи објављивање снимака по налогу јавног тужиоца", саопштено је из аусријске полиције.

Из аустријске полиције апелују на све грађане који су видјели двије жене које су уснимљене са девојчицом да одмах контактирају полицију.

"Информације, такође анонимне, јавите на 01-31310-33800 или у било којој полицијској станици", истиче се у саопштењу.

Систем "Пронађи ме" је због њеног нестанка активиран први пут у Србији, а како је наведено на сајту ''пронађиме.муп.гов.рс'', дјевојчица има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара.

Напомена

Портал "Гласа Српске" пренио је текст портала Телеграф.рс је у ком се наводи да је око трамвајске станице у Бечу, на којој је настао снимак на ком је наводно дјевојчица Данка Илић, која је "прошлог уторка нестала у Бањском Пољу", тог дана био присутан већи број полиције.

У истом тексту је наведено саопштење аустријске полицијје да је врло вјероватно да је на снимку нестала српска дјевојчица., што не одговара стварном саоштењу тако да је тај дио обрисан . 

Дио овог текста који се односи на саопштење аустријске полиције измењен је на основу анализе портала  raskrinkavanje.ba, у којој се објашњава права истина о овој теми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана