Бауер: Интерес цијелог свијета да западни Балкан буде миран

Срна
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Предсједавајући Војног комитета НАТО-а адмирал Роб Бауер и начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал Сенад Машовић истакли су на данашњем састанку у Сарајеву важност даље сарадње БиХ и НАТО-а.

Машовић је рекао да је сарадња са НАТО-ом на високом нивоу, те да је посјета Бауера значајна, јер долази након самита НАТО-а у Мадриду гдје је изражена јасна подршка БиХ.

Бауер је рекао да је интерес цијелог свијета да западни Балкан буде миран и безбједан, те навео, између осталог, да је глобална безбједност угрожена због руске операције у Украјини.
Напомињући да је на НАТО самиту у Мадриду договорено да се појача политичка и војна подршка савезницима, али и партнерима, Бауер је истакао да ће НАТО наставити да пружа подршку реформама које су усвојене у БиХ.

-Биће пакет помоћи Оружаним снагама кроз војну опрему, али не и оружје. То може само да се деси ако појединачне чланице имају билатерални споразум са БиХ. Воде се разговори како ћемо помоћи БиХ. Та помоћ се огледа у изградњи инфраструктуре, институција и слично - навео је Бауер.
Током посјете БиХ Бауер ће се састати са предсједавајућим Предсједништва БиХ Шефиком Џаферовићем и чланом Предсједништва Жељком Комшићем.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана