Бањалучки СДС се побунио против одлуке о подршци Јелени Тривић?

ГС
Бањалучки СДС се побунио против одлуке о подршци Јелени Тривић?

БАЊАЛУКА - Чланови Градског одбора СДС-а у Бањалуци траже од предсједника ГрО Жељка Раљића, да поништи одлуку о подршци кандидатуре за градоначелника Бањалуке Јелене Тривић, јер није добила натопловичну већину, која је неопходна.

"Имајући у виду да је према одлуци Предсједништва ГрО СДС-а Бањалука за подршку неопходна натполовична већина од броја присутних чланова, јасно је да Тривићева није добила потребних 30 гласова. Стога ова одлука не може да буде одраз воље већине чланова бањалукчког СДС-а", наводи се у саопштењу које су потписали чланови ГрО СДС-а Бањалука, а преносе Независне новине.

Наводе да је Тривићева, предсједница Народног фронта поново преуранила са својим изјавама и "проглашењем побједе" јер је како истичу чињеница да она нема подршку већине чланова ГрО СДС-а Бањалука.

СДС одлучио кога ће подржати за градоначелника Бањалуке

"Морамо да укажемо и на то да сједница Градског одбора није сазвана у складу са Статуом СДС-а који прописује да то буде седам дана раније, већ је заказана дан уочи саме сједнице. Ту неправилностима није крај. Наиме, у првом гласању у коме се изјашњавало о потенцијалном кандидату СДС-а, Славко Грбић добио је подршку 14 чланова од 59 присутних. Током другог гласања за подршку Јелени Тривић или Драшку Станивуковићу, било је присутно 58 чланова ГрО, јер је један члан напустио сједницу. Од 58 присутних, Тривићева је добила подршку њих 29 што није довољно да одлука буде легитимна и легална и као таква није могла бити усвојена", наводе чланови СДС-а.

Истичу да неће прихватити овакву одлуку, донесену кршењем одлука Предсједништва и Статута странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана