Бањалука: Осумњичени за породично насиље крио арсенал оружја у возилу

Н. Т.
Foto: МУП РС

БАЊАЛУКА – Полиција је ухапсила Љ.К. из Бањалуке због сумње да је починио породично насиље, а код њега је пронађен арсенал оружја и муниције.

Како је саопштено из полиције приликом хапшења он је алкотестиран и утврђено је да је пијан и да у организму има 2,71 г/кг алкохола.

Наводе да је полиција оперативним радом открила да поменути посједује већу количину наоружања и муниције. 

- Поступајући по сазнањима у улици Бранка Поповића пронађен је  „опел вектра“ власништво  Љ.К.. Обављен је увиђај и том приликом у пртљажнику су пронађени два ручна противоклопна ракетнa бацачa „Зоље“, три противавионска метка са експлозивним зрном, аутоматска пушкa, пет пуних оквира за њу као и две празна оквира. Нађен је и аутомат „Шпагин" са припадајућим добошем, пун оквир за аутомат, три ручне бомбе, шест електричних детонаторских капсула,  паковање пластичног експозива, „Сапун“ тромблонска мина и војна торба са већом количином муниције - наведено је у саопштењу Полицијске управе Бањалука.

Додаје се да се Љ.К. терети да је починио и кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

- Након завршене криминалистичке обраде, те комплетирања и документовања предмета, лице Љ.К. ће уз извјештај о почињеним кривичним дјелима  насиље у породици или породичној заједници и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја бити предато у надлежност Окружном јавном тужилаштву Бањалука - рекли су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана