Бањац: Српска ће показати стабилност

Срна
Бањац: Српска ће показати стабилност

БАЊАЛУКА- Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац сматра да ће Република Српска у наредном периоду показати финансијску, политичку и функционалну стабилност.

Бањац је рекао да је пут којим је кренула Република Српска не само очување Дејтонског споразума већ и статуса у оквиру државне заједнице.

-Без Републике Српске, односно без ентитета не постоји државна заједница и управо ћемо ићи у том правцу - рекао је Бањац на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Оцијенио је да је наредни локални избори вјероватно бити историјски које ће расписати Републичка изборна комисија на основу закона који ће донијети Народна скупштина Републике Српске.

Бањац је напоменуо да Република српска има право да спроводи локалне изборе, али да су још једном покушали дати шансу суманутим размишљањима да се крши Дејтонски споразум и да се под одређеним условима у Парламентарној скупштини субјекти договоре на нивоу државе заједнице.

-Међутим сијела по појединим амбасада су јача и Република Српска иде својим путем, путем Устава, Дејтонског споразума и наравно да ћемо ићи ка доношењу Изборног закона - рекао је Бањац.

У Народној скуштини Републике Српске одржан је састанак представника странака владајуће коалиције на нивоу Републике Српске.

Испред СНСД-а присуствовали су лидер странке Милорад Додик, као и потпредсједници Жељка Цвијановић и Радован Вишковић, те генерални серетар Срђан Амиџић, присуствовали су и предсједници Уједињене Српске Ненад Стевандић, Народне партије Српске Дарко Бањац, Демоса Недељко Чубриловић, те Социјалистичке партије Петар Ђокић.

Бањац је навео да је ова коалиција дефинисала одређене сегменте функционисања институција, те да ће политичку и правну битку носити Народна скупштина, предсједник Републике и Влада

-Ту остајемо јединствени - истакао је Бањац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана