Бањац: Руководство Републике Српске има снаге да се одупре свим притисцима

ГС
Бањац: Руководство Републике Српске има снаге да се одупре свим притисцима

БАЊАЛУКА - Руководство Републике Српске има довољно снаге да се успростави свим притисцима, рекао је Дарко Бањац, предсједник Народне партије Српске.

- Ово руководство Републике Српске има довољно снаге да се свему овоме успростави, како владајућа коалиција, али и опозиција. Ми бранимо своја огњишта, тамо гдје живимо. Нема страха и повлачења, јер ми ово морамо догурати до краја и наше правне побједе - каже Бањац.

Истиче да од потписивања Дејтонског мировног споразума трају притисци на Републику Српску.

- Кренуло се отворено у унитаризацију БиХ. Траје то годинама, од Дистрикта Брчко, па грба, химне, и све је то рађено правном силом, а сада је одлукама Уставног суда БиХ све достигло кулминацију - истиче Бањац.

Бањац наглашава да је крајњи циљ да се преко Уставног суда БиХ одузме имовина Републици Српској.

- Повампирени амбасадори имају главни циљ да кажу да имовина ентитета припада БиХ. У Дејтонском споразуму и Уставу БиХ пише да припада ентитетима, и то је немогуће урадити, а једини циљ им је нестанак Републике Српске. Туриста Шмит, и сви његови инострани сателити имају основни циљ да одузму имовину од Републике Српске. Чак и да је Шмита именовао Савјет безбједности УН он то не би могао урадити - каже Бањац.

Након што је СИПА ушла у просторије Службеног гласника Републике Српске, на политичкој и медијској сцени Сарајева кулминирала је, тврде бројни политички фактори, еуфорија, заснована на увјерењу да су безбједносне и правосудне структуре БиХ, уз подршку међународног фактора, спремне на обрачун са институцијама Републике Српске.

- Службени гласник Републике Српске је радио свој посао, и више се неће примјењивати одлуке Уставног суда БиХ док год се она три странца, који сједе у тој институцији, а не знају ни наш језик, не отјерају из БиХ - поручио је Бањац. 

Он је додао да када би странци отишли из БиХ, било би боље свима. 

- Вјерујем да би се ова три народа много брже договорили о заједничкој будућности, јер са странцима већ 30 година само тапкамо у мјесту - поручио је Бањац, преноси РТРС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана