Бањац: Опозицији се неће остварити жеља за дестабилизацијом Српске

Срна
Бањац: Опозицији се неће остварити жеља за дестабилизацијом Српске

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне партије Српске (НПС) Дарко Бањац рекао је да најавом нових протеста у Бањалуци и радикалних потеза у исказивању незадовољства изборним резултатима и радом институција опозиција жели дестабилизацију Републике Српске, али да им то неће поћи за руком.

Бањац је навео да опозиција тренутно има 25, а владајућа коалиција 47 освојених посланичких мандата.

-Опозиција мора поштовати грађане који су на изборима донијели такву одлуку, те изгласали и побједу Милорада Додика. Све што они покушавају да представе јесте велика фарса. Они при томе вријеђају грађане Српске који су подржали и гласали за странке владајуће коалиције. Очигледно је да нису дорасли своме задатку и моја порука њима је да престану да вријеђају, лажу и позивају на различите сукобе -, рекао је Бањац Срни.

Он је рекао да разумије да је опозиција изгубила на изборима и да је незадовољна, али не и позиве на сукобе.
-Изјава предсједника Листе за правду и ред Небојше Вукановића да ће учинити све да буде ухапшен значи да мора да изврши прекршај или неко кривично дјело. Зар то није позив на немире и сукобе унутар српског корпуса у Српској - упозорио је Бањац коментаришући најаву нових протеста опозиције у Бањалуци пред зградом РТРС-а, као и изјаве појединих опозиционара да ће пружати отпор и блокирати путеве.

Бањац је поручио кандидату ПДП-а за предсједника Републике Српске Јелени Тривић, која и даље не прихвата изборне резултате, да је сама крива што није добила већу подршку на изборима, јер између осталог није знала да се опредијели да ли је за или против увођења санкција Русији.

-Када имате таквог кандидата за предсједника Српске који то не зна, шта ће онда грађани мислити о њему - рекао је Бањац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана