Бањац: Опасне изјаве да је Додик сметња Српској

Срна
Бањац: Опасне изјаве да је Додик сметња Српској

БАЊАЛУКА - Лидер Народне партије Српске /НПС/ Дарко Бањац оцијенио је да нема разлога да избори у Републици Српској буду поновљени, као и да су веома опасне изјаве да је лидер СНСД-а Милорад Додик сметња Републици Српској, јер је изабран вољом народа Српске.

"Очигледно да за некога воља народа не значи ништа и чињеница да гласове Републике Српске броји Сарајево говори о начину на који ће се у будућности развијати ствари", рекао је Бањац Срни.

Коментаришући изјаву лидера СДС-а Мирка Шаровића да вјерује да ће неправилности у изборном процесу довести до новог гласања, као и да је Додик сметња Републици Српској, БиХ и региону и да се нада да ће брзо отићи, Бањац је рекао да Шаровић изјављује управо оно што је намјера неких страних центара моћи.

"Не смијемо говорити да су људи или предсједници било које наше политичке парије, било из власти или опозиције, сметња и да их треба склонити јер је то реторика неких страних амбасада и бивших високих представника, а Шаровић би требао да зна како то изгледа", истакао је Бањац.

Он каже да очигледно култура политичког дијалога више не постоји, те понавља да су такве изјаве опасне и за српски народ и за Српску.

Бањац сматра да су "представници опозиције гласноговорници неких страних центара моћи и амбасада", те као примјер наводи изјаву предсједника Листе за правду и ред Небојше Вукановића да је једина нормална казна забранити СНСД.

Он је нагласио да нема разлога да избори у Републици Српској буду поновљени јер не постоје неправилности, те да би таква ентуална одлука Централне изборне комисије БиХ била политичка и донесена под притиском.

"Они /опозиција/ очигледно хоће да се избори одвијају толико пута док њихови кандидати не буду изабрани. То се неће десити", каже Бањац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана