Бањац очекује да се сутра покаже јединство по питању имовине

Срна
Бањац очекује да се сутра покаже јединство по питању имовине

БАЊАЛУКА - Лидер Народне партије Српске Дарко Бањац очекује да ће се на сутрашњем састанку, који је заказао предсједник Републике Српске Милорад Додик, показати велико јединство политичких субјеката из Српске када је ријеч о заштити њене имовине.

Бањац је рекао Срни да је битно да се све политичке партије одазову састанку да би се послала јасна порука да о имовини нема никакве приче.
-Предсједник представља јединство Републике Српске и битно је да се сви представници политичких партија одазову састанку како би јасно ставили до знања да је политика свих странака у Српској очување Дејтонског споразума и Устава БиХ према којима имовина припада ентитетима - поручио је Бањац.

Бањац је истакао да имовина по Дејтонском мировном споразуму и Уставу БиХ припада ентитетима и да што се тиче Републике Српске о овоме нема расправе и договарања.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, у складу са уставним овлашћењима, сазвао је за сутра консултативни састанак са представницима свих парламентарних политичких партија из Републике Српске поводом заузимања става о имовини Републике Српске са освртом на изјаву о имовини коју су потписали бошњачки политички представници из Сарајева.

У заједничкој изјави осам бошњачких политичких представника је навело да Тужилаштво БиХ и остали надлежни органи БиХ морају процесуирати одговорна лица која најављују да ће наставити књижење те имовине на Републику Српску.

У изјави се тврди да “БиХ има искључиву надлежност” да уређује сва питања у вези са државном имовином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана