Бакир Изетбеговић: Преговора о подјели БиХ не смије бити

ГС
Бакир Изетбеговић: Преговора о подјели БиХ не смије бити

САРАЈЕВО- На Шехидском гробљу Ковачи у Сарајеву обиљежена је 98. годишњица рођења Алије Изетбеговића, оснивача СДА, а његов син Бакир поручио је да преговора о подјели БиХ не смије бити.

У обраћању присутнима, Бакир Изетбеговић је рекао да његов отац Алија „никада није и да ни данас не би правио уступке, те да, како је казао, не би предао државну имовину, Уставни суд БиХ, Изборни закон и све оне позиције које је актуелна власт предала политичким партнерима“.

-Стајао би чврсто и то је порука младима. Мој аманет вама младима данас је да никада ни под каквим условима не преговарате и чак сједнете за сто на којем се преговара о подјели БиХ. О томе уопште не смоје бити разговора. Ми то дугујемо и људима који су укопани на Ковачима и свима онима који су дали животе у одбрани БиХ. Никада се не смије ни разговарати о томе - казао је Бакир Изетбеговић, пренио је Кликс.

Он је рекао и да чување сјећања на његовог оца Алију није потребно њему, али је, казао је, потребно садашњим и будућим генерацијама. Алија Изетбеговић сигурно не би никада попуштао онима који насрћу на БиХ.

-Не смијеју се давати битне позиције, не смије се деградирати позиција БиХ, а они који су данас на власти то раде. Алија Изетбеговић би стао на лопту, без обзира шта мисле странци, међународна заједница, силе и велесиле и бранио би БиХ и не би никада попуштао  -, поручио је Изетбеговић. (Крај) зн/

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана