Бабурин: Српска и цијели свијет пред избором у борби између добра и зла

Срна
Бабурин: Српска и цијели свијет пред избором у борби између добра и зла

БИЈЕЉИНА - Руски политичар и научник Сергеј Бабурин подржао је данас Републику Српску и предсједника Републике Милорада Додика и у изјави Срни оцијенио да се високи европски функционери баве злим циљевима у односу на Српску.

-Ми овдје немамо никаквих сумњи, ми смо на страни Милорада Додика и Републике Српске, зато што се високи европски функционери баве злим циљевима, они хоће да узму душу Републици Српској и да је укину - рекао је Бабурин, који је присуствовао слави Манастира Светог Алаксандра Невског у Угљевику који су првобитно подигли руски припадници мировне мисије 1997. године.

Он је рекао да би потчињавањем таквој Европи Република Српска починила самоубиство.

-Као што никада није било, Република Српска и цијели свијет се данас налазе пред избором у борби између добра и зла, да чувамо своје историјске вриједности или да подржимо, како они кажу, толерантну Европу - оцијенио је Бабурин.

Према његовим ријечима, Русија је посљедњих година много пропустила и направила је велике грешке, али захваљујући предсједнику Владимиру Путину Русија враћа све своје традиционалне, историјске и духовне вриједности, какве је, каже Бабурин, увијек цијенила и Република Српска.

-Од Републике Српске траже да се одрекне неких својих традиционалних, православних вриједности. Постати дио Европе каква јесте, то значи одустати и од традиционалне породице и других традиционалних вриједности - сматра Бабурин.

У будућности региона, он сматра да неће бити великога сукоба, али неће бити ни тако мирно, поручивши да би за Републику Српску и БиХ било добро да ступе у Брикс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана