Aвион принудно слетио након што му се запалио мотор

ГС
Foto: Илустрација

Авион "Ер Индије" са 179 путника и чланова посаде био је приморан да изврши ванредно слијетање након што је пожар захватио један од мотора летјелице.

Како је пренио "Дејли мејл", у питању је лет из Бангалора за Кочи, а инцидент се догодио протеклог викенда.

Пожар на једном од мотора авиона избио је недуго након полијетања. Право је чудо да приликом овог инцидента нико није повријеђен. 

Контрола лета је обавијештена о проблему, проглашена је узбуна и пожар је угашен неких 20 минута након што је избио. На друштвеним мрежама је објављен клип који је снимио један од путника авиона, који је сједио са десне стране.

У позадини се чују гласови уплашених путника.

"Молим вас останите на својим мјестима. Све је под контролом", чује се са разгласа након што су неки од преплашених путника покушали да напусте летјелицу у пламену. Убрзо је активиран водени топ који је брзо угасио пожар.

"Сви смо били преплашени. Плакали смо. Особље је било професионално, помогли су нам да изађемо и за минут смо били на сигурном. Веома смо им захвални", рекла је једна неименована путница.

У саопштењу "Ер Индије" наводи се да је пожар захватио десни мотор авиона, због чега је извршено ванредно слијетања гдје је су одговарајуће хитне службе извршиле гашење пожара и евакуисале путнике:

"Жалимо због непријатности со које је дошло и радимо на алтернативним договорима како би наши клијенти што прије дошли на своју дестинацију", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана