"Аваз": Себија Изетбеговић биће саслушана у „случају Мемић“

ГС
"Аваз": Себија Изетбеговић биће саслушана у „случају Мемић“

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ ужурбано ради на проширењу истраге против више особа у предмету “Џенан Мемић”, између осталог, за кривична дјела убиство те спречавање доказивања, сазнаје „Аваз“.

Према информацијама „Аваза“, чека се наредба о проширењу истраге против више особа, а кључна је наредна седмица, када крећу нова саслушања. Портал "Аваза" наводи да ће у полицији бити саслушана и генерални директор Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС) Себија Изетбеговић. Она је ће дати исказ на околност формирања тима вјештака који су вјештачили Алису Мутап, која је надавно проглашена кривом због прикривања доказа у случају страдања Џенана Мемића 2016. године.

Изетбеговић је била та којој је наредба дошла на руке.

Тужилаштво БиХ је лани донијело наредбу ос провођењу истраге против бившег главног тужиоца Тужилаштва Кантона Сарајево и актуелне суткиње Суда БиХ Далиде Бурзић, бившег комесара Вахида Ћосића, тадашњег тужиоца Мериса Ћате, полицајца Сакиба Креме и вјештака Шевала Ковачевића.

Они су осумњичени за кривично дјело убиство, организовани криминал у вези с кривичним дјелима помоћ учиниоцу након извршеног кривичног дјела и спречавање доказивања.

Алиса Мутап и Хасан Дуповац

осуђени због прикривања доказа

у случају "Џенан Мемић"

Тужилаштво КС је већ у просторије МУП-а КС приводило и саслушало на десетине особа које су повезане с овим случајем, махом полицајце.

Сада су, сазнаје „Аваз“ на раду  љекари и вјештаци. Ради се о више од пет љекара из Хитне помоћи КС, али и љекарима из КЦУС-а који би већ наредне седмице  требало да дају исказе.

Алиса Мутап, тадашња Џенанова дјевојка, осуђена је на двије и по године затвора због прикривања доказа у случају страдање Мемића, а полицајац Хасан Дуповац на три.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана