Аустријанац покрао радника из БиХ док је радио на грађевини

Г.С.
Аустријанац покрао радника из БиХ док је радио на грађевини

БЕЧ - На градилишту у Верглу, у Тиролу раднику (31) из БиХ јуче украли су руксак са новцем, личним документима и мобилним телефоном.

Како преноссе аустријски медији, негдје између 7 и 9 сати ујутро, на једном градилишту у Верглу бх. држављанину украден је руксак који је претходно оставио у свом радном простору. Новчаник, готовина и мобилни телефон су нестали. Оштећени је потом пријавио крађу, а полиција је одмах покренула истрагу која је у старту била безуспјешна.

Али, негдје око 18 сати 31-годишњак је успио назвати сопствени мобилни и то путем FaceTime гдје је комуницирао са особом која му није била позната. Срећом, младић се досјетио и успио снимити скриншот наводног лопова.

"Током даљњих полицијске истраге, осумњичени, 53-годишњи Аустријанац је идентификован и пронађен у Верглу", стоји у саопштењу.

Код њега су пронађени лични документи и новчаник, али мобилног није било. Њега је бх. држављанин пронашао касније у једној продавници мобилних телефона у Верглу.

"Осумњичени је рекао да је спорне ствари пронашао случајно", рекли су у полицији, додавши да је пуштен да се брани са слободе, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана