Аулић: Опозицију “жуљају” иностране посјете званичника јер разбијају мит о изолацији Српске

Срна
Аулић: Опозицију “жуљају” иностране посјете званичника јер разбијају мит о изолацији Српске

БАЊАЛУКА - Члан Главног одбора СНСД-а Саша Аулић изјавио је Срни да је разумљиво то што опозицију “жуљају” иностране посјете званичника Републике Српске, јер се тиме у пракси разбија мит о изолацији Српске који годинама безуспјешно покушавају да наметну.

“Наравно да је да онима који су навикли да примају инструкције од нижеразредних службеника појединих амбасада у Сарајеву, непојмљиво да неко из Српске може равноправно да разговара са предсједником једне Русије, Турске, Израела, премијером Мађарске, предсједницом парламента Пољске, званичницима ЕУ или сенаторима и конгресменима у САД”, истакао је Аулић поводом сталних конструкција представника опозиције у вези са иностраним посјетама званичника Српске.

Он је оцијенио да представници опозиције због тога покушавају да исконтруишу сумануте теорије о издаји Републике Српске и продаји њених ресурса, јер полазе од себе и сопствене спремности да зарад контаката са отправницима послова у амбасадама жртвују виталне интересе Републике Српске.

“Трагикомично је и то што о наводној издаји Српске од њених највиших званичника говори неко ко са широким осмијехом дочекује и прихвата Кристијана Шмита, дајући му бјанко легитимитет за иживљавање над нашом Републиком. Они који су у Српској прихватили њемачког колонијалног управника у покушају директно су дали вјетар у леђа за ширење његовог малигног утицаја”, констатовао је Аулић.

Он је рекао да је то тужна и трагична чињеница коју не може прекрити никаква медијска галама, а посебно не хиљаду пута рециклирана лаж о продаји “Електроприведе” и наводној капитулацији званичника Републике Српске, коју безуспјешно прижељкују годинама уназад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана