Аулић: Иступи Дениса Бећировића политички незрели

ГС
Аулић: Иступи Дениса Бећировића политички незрели

Савјетник српског члана и предсједавајуће Предсједништва Саша Аулић изјавио је да је јавно кмечање Дениса Бећировића политички незрело, чак помало и отужно.

Реагујући на Бећировићев позив Кристијану Шмиту да санкционише одговорне за, како каже, "антидејтонске потезе", као и позив земљама ЕУ да хитно размотре сет додатних санкција против руководства Српске, Аулић је рекао да његово позивање странаца и ОХР-а да интервенишу против званичника Српске није никаква новост, већ устаљена пракса политичког Сарајева.

- Она је одраз потпуне немоћи и свједочи о бесмислу Фраза о тобоже сувереној БиХ, у којој бошњачки политичари мољакају странце да интервенишу, умјесто да са представницима других народа воде дијалог о будућности БиХ - истакао је Аулић за Срну.

Он је рекао да се заиста поставља питање смисла његове политичке егзистенције, јер ако је упорно мољакање странаца да ураде нешто врхунац политичког програма и визије, онда то једнако безуспјешно може радити свака пунољетна особа у фБиХ.

Коментаришући Бећировићеву изјаву да је Уставни суд БиХ старији 31 годину од, како је рекао, "мањег бх. ентитета", Аулић је нагласио да Република Српска постоји од 9. јануара 1992, а БиХ је, баш као и њен Уставни суд, састављена 1995. на основу Дејтонског мировног споразума.

- Све друге квазиисторијске теорије, као и називање Српске 'мањим ентитетом' дио су Бећировићеве имагинације и неспремности да се прихвате уставна и политичка реалност онакве какве јесу - нагласио је Аулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана