Арсић и Петковић: Односи Србије и Српске на изузетно високом нивоу

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Предсједник Одбора Скупштине Србије за финансије, буџет и контролу трошења јавних средстава Верољуб Арсић предложио је данас, на састанку са потпредсједником Народне скупштине Републике Српске Миланом Петковићем, да буде одржана заједничка сједница Одбора на чијем је челу и надлежног скупштинског радног тијела у парламенту Српске.

Арсић је на састанку у Београду оцијенио да су односи Србије и Републике Српске на изузетно високом нивоу, а сарадња између руководстава искрена, отворена и даје резултате на задовољство обје стране.

Он је оцијенио да ће ауто-пут Бијељина-Рача, чији је почетак изградње озваничен јуче, помоћи економском развоју обје стране и додатно зближити српски народ који живи у двије државе, саопштено је из Народне скупштине Србије.

Арсић је нагласио да је Србија привржена дијалогу којим треба да се рјешавају спорна питања међу земљама у региону, те да Србија подржава територијални интегритет БиХ и суверенитет Републике Српске у складу са Дејтонским споразумом.

Петковић је истакао да је за њега увијек посебно задовољства посјета Србији и Народној скупштини.

"Ово је за све нас матица, али и свјетло на крају тунела које видимо и увијек знамо да је овдје сигурна лука, поготово у посљедњим годинама када је на челу Србије предсједник Александар Вучић, који пружа несебичну подршку српском народну и цијелој Републици Српској", нагласио је Петковић.

Он је истакао да је сарадња два парламента на изузетно високом нивоу, те се у свјетлу размјене парламентарних искустава интересовао за процедуру усвајања републичког буџета, са којом га је Арсић детаљно упознао.

Саговорници су се сагласили и да би било препоручљиво успостављање сарадње између Народне скупштине Србије и Парламентарне скупштине БиХ, а у контексту регионалне сарадње. На састанку је разговарано и о значају пројекта "Отворени Балкан" и могућностима које он пружа свим чланицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана