Арнаутовић и Сатлер о провођењу избора

Срна
Арнаутовић и Сатлер о провођењу избора

САРАЈЕВО - Предсједник Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Суад Арнаутовић истакао је на данашњем састанку са специјалним представником ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером, на којем је разговарано о провођењу општих избора у БиХ, да ће ЦИК све случајеве нерегуларности детаљно анализирати.

"За бирачке одборе и општинске/градске изборне комисије за које се утврди лична одговорност ЦИК ће покренути прекршајне поступке, изрећи новчане казне и забрану ангажовања четири године у раду органа за провођење избора, а за случајеве за које постоји сумња да је почињено кривично дјело у вези са изборним процесом биће поднесена пријава Тужилаштву БиХ", саопштено је из ЦИК-а.

На састанку је разговарано и о предстојећим активностима ЦИК-а БиХ и провођењу посредних избора за Дом народа Парламента Федерације БиХ, Вијеће народа Републике Српске, Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, те предсједника и потпредсједнике Федерације БиХ.

На састанку је исказана опредијељеност за реализацију заједничког пилот пројекта који финансира ЕУ, а који ће бити проведен у првој половини 2023. године на 165 бирачких мјеста у 10 општина/градова када ће бити тестиран систем електронске идентификације бирача и систем за бржи пренос резултата са бирачког мјеста до општинских/градских изборних комисија и ЦИК-а БиХ.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана