Арлову поново забрањен улазак на Космет

Срна
Foto: Архива

ПРИШТИНА- Косовска полицијска служба поново је забранила улазак на територију Косова и Метохије предсједнику бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милораду Арлову.

Арлов је требао сутра да присуствује прослави Петровдана - градске славе Звечана, али му је данас на административном прелазу Јариње на путу Рашка-Лепосавић КПС поново забранио улазак на Косово и Метохију.

- Претходна забрана је трајала од 26. јуна 2000. године до Видовдана ове године, када сам несметано ушао на територију Косова и Метохије, да би ми данас на прелазу Јариње КПС уручио одлуку о поновној забрани уласка на територију Космета - рекао је Срни Арлов.

Арлов је КПС обавијестио да је у оквиру планиране посјете требао данас да посјети манастир Бањска, а сутра општину Звечан и Дневни центар "Подржи ме-9.јануар" у сјеверној Косовској Митровици. Била је у плану и посјета Пећкој патријаршији.

Он је рекао да ће од Унмика, Еулекса, Кфора и амбасада у Приштини затражити да утичу на власти у Приштини како би му се омогућило да посјетама Косову и Метохији настави да помаже српски народ у јужној српској покрајини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана