Арифи: Курти није ни пријатељ, ни партнер САД-а

Танјуг
Арифи: Курти није ни пријатељ, ни партнер САД-а

ПРЕШЕВО - Градоначелник Прешева, Шћиприм Арифи упозорио је данас да ће се ускоро видјети посљедице политике премијера привремних приштинских институција Аљбина Куртија, који, по његовом мишљењу, није ни пријатељ, ни партнер Сједињених Америчких Држава.

Арифи је, у објави на Тwиттеру, навео да су се такви ставови посљедњих дана могли чути и од самих америчких и међународних амбасадора. 

"Куда води ова безглава алеја застрањене Куртијеве владе, као и посљедице овог одвраćања од албанске националне политике, видјеćе се ускоро”, написао је Арифи.

Амерички званичници оштро су реговали на одлуку Приштине о забрани динара на Косову и Метохији.

Стејт департмент саопштио је 1. фебруара, када је та одлука централе банке самопроглашеног Косова у Приштини ступила на снагу да су САД дубоко разочаране том одлуком и да од Приштине траже да одложи њено спровођење.

Помоћник америчког државног секретара Џејмс О'Брајен изјавио је раније ове недјеље да су САД забринуте због уредбе Централне банке у Приштини (ЦБК) о забрани употребе динара на Косову и Метохији и истакао да приштинске власти треба да повуку ту одлуку.

Он је рекао да је Приштина забраном динара довела у питање партнерство са САД, јер је ту одлуку донијела упркос противљењу Вашингтона.

Амерички амбасадор у Приштини, Џефри Ховенијер поновио је у четвртак позив приштинским властима да одложе одлуку о забрани динара на Косову и Метохији и рекао да је ситуација са динаром утицала на партнерство САД са самопроглашеним Косовом, преноси "Тањуг".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана