Арбутина: Мој став о складиштењу радиоактивног отпада остао непромијењен

Срна
Арбутина: Мој став о складиштењу радиоактивног отпада остао непромијењен

ДВОР- Начелник општине Двор Никола Арбутина рекао је Срни да је његов став противљења складиштењу радиоактивног отпада на подручју ове локалне заједнице остао непромијењен, те да је ово питање које се тиче свих грађана.

Арбутина је навео да ће, уколико се поново буде тражило изјашњавање локалне заједнице, поновити поступак из 2015. године.

-Ако се поново буде требало изјашњавати и ако у том тренутку ја будем начелник, ја ћу поново ићи међу грађане. То није одлука коју може донијети ни начелник ни Општинско вијеће јер се тиче свих нас - рекао је он.

Арбутина је посјетио да су се Општинско вијеће и грађани изјаснили против складишта радиоактивног отпада на локацији Трговске горе још 2015. године.

-Мој став је познат и остао је исти. Колико ја имам информација, студија утицаја на животну средину није готова, а то је кључни документ који треба потврдити или оповргнути да ли је локација прихватљива - рекао је он.

Хрватска планира да радиоактивни отпад из Нуклеарне електране “Кршко”, као и постојећи институционални отпад, складишти на локацији Трговска гора у општини Двор, на самој граници са БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана