Апел за уклањање заставе која вријеђа српске жртве у Гаравицама

ГС
Апел за уклањање заставе која вријеђа српске жртве у Гаравицама

БИХАЋ - Делегат из реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ Горан Броћета позвао је надлежне да уклоне ратну заставу БиХ која је истакнута на српском стратишту у Гаравицама код Бихаћа, нагласивши да српским костима ни на таквим мјестима не дају мира.

Броћета је напоменуо да је у Гаравицама погубљено на хиљаде Срба у Другом свјетском рату, а да лажне БиХ патриоте подигоше ратну заставу чији је једини циљ да вријеђа и омаловажава кости страдалих српских мученика и њихових потомака.

- Позивам надлежне власти у Унско-санском кантону и Бихаћу да заставу уклоне и оставе гробове српских жртава да у миру почивају, рекао је Броћета Срни.

Он је додао да је мало простора у Крајини који није натопљен српском крвљу. "Да нам се то не би понављало по неколико пута у сваком вијеку, морамо учити нашу дјецу да никад не забораве прошлост, градећи на томе здраве темеље за будућност", рекао је Броћета.

У Гаравицама код Бихаћа данас је служен парастос за више од 12.000 Срба које су усташе убиле 1941. године, међу којима је био велики број дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана