Антонић смијењен са чела "Гас-Реса"

М.М.Б.
Антонић смијењен са чела "Гас-Реса"

БАЊАЛУКА – Надзорни одбор предузећа "Гас - Рес" разријешио је вршиоца дужности директора Момчила Антонића.

Ово је "Гласу Српске" потврдио сам Антонић који је додао да нема разлога за смјену, као ни образложења.

Према информацијама портала Капитал, одбор који чине предсједник Душко Перовић, те чланови Милан Баштинац и Наташа Жугић разријешио је Антонића, те на његово мјесто поставио Никицу Врањеша, а ова одлука је ступила на снагу даном доношења, односно јуче.

Антонић је средином  новембра прошле године именован на ову функцију.

Антонић је како преноси овај портал, навео да је „Надзорни одбор забрињавајуће ургентно донио одлуку о разрјешењу оставивши предузеће у правном вакууму, без потписника о замјени директора“.

-По доласку у  "Гас - Рес" био сам свјестан да ће доћи и дан када одлазим и у складу с тим трудио сам се да дам свој допринос и остварим што бољи резултат. Преузеће је у претходних 11 мјесеци, колико руководим, остварило рекордне резултате кад је у питању бруто добит предузећа, али и уплатило рекордну дивиденду свом оснивачу односно Влади Републике Српске. Све то остварили смо са постојећим бројем запослених и овом приликом желим да похвалим запослене "Гас - Реса" који су понос овог друштва и који руше све негативне предрасуде о радницима у јавном сектору – истакао је Антонић.

Додао је да је „поносан што је одолио притисцима појединаца који су се до подне позивали на предсједника Милорада Додика, а од подне пријетили њему и запосленима да ће угасити свјетло и навући ролетне у Републици Српској“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана