Антонић: Цијена гаса у Српској пада и у трећем кварталу

Срна
Антонић: Цијена гаса у Српској пада и у трећем кварталу

БАЊАЛУКА - У Републици Српској трећи квартал заредом цијена природног гаса је у паду, што је значајно за потрошаче, привреду и становништво који имају прилику да користе овај важан енергент, изјавио је Срни директор предузећа ГАС-РЕС Момчило Антонић.

Антонић је напоменуо да су од почетка године неке земље у региону и два пута повећале цијену гаса.

-Све ово свакако није случајно, већ је резултат прије свега паметне и неутралне политике коју води руководство Републике Српске, али и константне комуникације предсједника Милорада Додика и предсједника Руске Федерације Владимира Путина - рекао је Антонић.

Према његовим ријечима, хендикеп је лоша инфраструктура и недоступност гаса већини становништва и привреде, што је посљедица блокада политичког Сарајева и бошњачког политичког врха који очигледно није вођен интересима народа у БиХ, већ ко зна кога.

Антонић је истакао да интересовање за деблокаду пројеката из области гасне инфраструктуре исказује и академска заједница из Ф БиХ, конкретно из Тузле, али и да је њиховом политичком вођству очигледно важније тапшање по рамену неког западног политичара, него интерес властитог народа.

-Са цијенама гаса које имамо захваљујући руководству Републике Српске и инфраструктуром коју, нажалост, скоро да и немамо захваљујући бошњачком руководству, могли смо значајно бити конкуретнији у привреди, као и омогућити становништву јефтиније гријање, али /члановима Предсједништва БиХ/ Жељку Комшићу и Денису Бећировићу је очито битно само Сарајево, не и цијела заједница у БиХ - поручио је Антонић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана