Амиџић: Усвојили смо два важна документа

Срна
Амиџић: Усвојили смо два важна документа

САРАЈЕВО- Срђан Амиџић, министар финансија у Савјету министара БиХ, рекао је да су на данашњој сједници усвојена два врло битна документа. Један се односи на усвајање буџета за 2024. годину а други документ се односи на подјелу вишка средстава када је у питању Регулаторна агенција за комуникацију.

„У протеклом периоду сте били свједоци да сам више пута говорио да има неких 600 милиона КМ, што је вишеструко већи износ у односу на грант који можемо да добијемо када је у питању план раста наших средстава, по основу којих немамо никаквих обавеза и које стоје неутрошене, а које једе инфлација док се на другој страни задужујемо и плаћамо каматну стопу“, рекао је Амиџић новинарима у Мостару.

Како је рекао, готово 75 милиона КМ је стављено у функцију кроз четири везане одлуке, када се говори о средствима за Регулаторну агенцију за комуникације. Он се посебно захвалио министру комуникација и транспорта Едину Форти, који је, како каже, у политичком смислу имао јасне и  чврсте ставове, алу није уводио политику у сегмент који нема везе са политиком.

Амиџић је рекао да није било никаквог условљавања већ чист економски резон и жеља Министарства финансија да заједно са Министарством комуникација да се та новчана средства ставе у функцију.

„Поред тога што смо та средства ставили у функцију усвојили смо буџет у оном износу како је рекла предсједавајућа. Тај буџет нема неку посебну разлику, готово милијарду марака одлази на плате, сто милиона на капитална излагања и 200 милиона на различите материјалне трошкове“, рекао је Амиџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана