Амиџић: Припрему буџета за наредну годину завршити што прије

Срна
Амиџић: Припрему буџета за наредну годину завршити што прије

САРАЈЕВО - Новоизабрани министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић изјавио је данас да ће му превасходни циљ на овој функцији бити да што прије буду завршени оперативни задаци унутар министарства у вези са припремом буџета за наредну годину.

Амиџић је нагласио да га чека много посла када је ријеч о буџетском календару који је згуснут, те да се мора расправљати и о захтјевима које су доставили буџетски корисници.

"То је страшно много посла са уиграном екипом, а ја треба само да тој екипи помогнем да се тај посао приведе крају", рекао је Амиџић новинарима у Сарајеву.

Он није желио да коментарише наводе да је његово именовање условљено "политичком трговином", наглашавајући да је оно што је било везано за расподјелу министарстава у Савјету министара било договорено раније.

"У моменту када је господин Зоран Тегелтија преузео дужност у Управи за индиректно опорезивање БиХ, кроз демократску процедуру када је у питању политичка опција којој ја припадам, дошло је до мог имена и предложен сам као кандидат. То је оно што ме највише весели", рекао је Амиџић.

Он је, након полагања заклетве пред посланицима Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, захвалио посланицима који су га подржали, као и онима који су указали на питања на која треба обратити пажњу у наредном периоду.

"Разумијем која обавеза и повјерење ми је дато у име оних који су ме предложили. Прије свега партије из које долазим и предсједника /СНСД-а Милорада / Додика, Градског одбора СНСД-а Бањалука и предсједника овог одбора Владе Ђајића", закључио је Амиџић.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ потврдио је данас именовање Срђана Амиџића за министра финансија и трезора у Савјету министара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана