Амиџић: Највећа туристичка атракција у Броду је фонтана која нема воде

GS
Foto: Arhiva

Генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић након посјете Броду поручио је да све што се дешава у тој општини је економски и инвестициони сумрак који се мора промијенити.

"Оно што сам ја видио и што виде грађани Брода. Да је покојни Душко Трифуновић жив био би аутор емисије шта "Шта СДС зна о вођењу општине", а не "Шта дјеца знају о значају". Брод је специфична општина која има туристичку организацију као да је Барселона. Њихова највећа туристичка атракција је фонтана која нема воде. То су ствари које се не могу дешавати када је у питању нека локална заједница, ако хоћете озбиљно да се бавите послом", поручио је Амиџић.

Он поручује да је министарство финансија и трезора покушало успоставити односе са општинама код којих постоји велики раст прихода по основу ПДВ-а, али и да имате општину у којој расте дефицит, а те ствари нису одрживе.

"Оно што ћемо урадити, када је у питању ниво БиХ, али и Републике Српске, заједно са Владом Српске, нађемо начина ако некад добијемо саговорника унутар општине Брод да се ситуација релаксира, да људи из управе имају плаћено здравствено осигурање и имају ситуацију да се могу реализовати неки инфраструктурни пројекти. Ово што се дешава у Броду је економски и инвестициони сумрак који се мора промијенити", каже Амиџић, преноси Атв.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана