Амиџић: Добри резултати на терену доносе политичке поене

СРНА
Амиџић: Добри резултати на терену доносе политичке поене

БАЊАЛУКА- Генерални секретар СНСД Срђан Амиџић поручио је да је ова странка током своје дугогодишње владавине остварила добре резултате који су видљиви на терену, што јој доноси и политичке поене на изборима.

"Када истрајавате на ономе што је народу битно увијек ћете добити подршку. Партије из опозиције се, нажалост, не понашају тако. Био бих пресрећан да имамо моћну опозициону партију која гура националну причу заједнички. Нажалост, то се не дешава", рекао је Амиџић.

Он је истакао да ће му први задатак након преузимања функције генералног секретара СНСД-а бити да обиђе локалне организације странке, да му кадрирање није приоритет.

"Кадрирање мора бити засновано на резултатима које је неко на терену остварио", истакао је Амиџић за АТВ.

Он је навео да ће СНСД имати и организационог секретара, те сматра да је добро да више људи гура озбиљан посао који води СНСД.

"Постојање одређених струја је природно за тако велике системе, ту је битно лидерство оног који је први да то буде истински политички лидер и да успјева те ствари да амортизује на најбољи могући начин. Из те разноликости некада добијете добра рјешења. У политици је најбитнија ствар да побиједите своје сујете, да можете да учите од оних који остварују добре резултате", рекао је Амиџић.

Он је констатовао да је најбитнија комуникација са становништвом, да се чују размишљања и надања обичног човјека, јер се једино тако може заузети исправан курс.

"Онај ко је спреман да слуша и разговара са људима је онај који ће направити резултат. Они који гледају само на тај начин да имају позицију да би позиционирали неког свог је нешто против чега ћу се борити", истакао је Амиџић.

Говорећи о ситуацији у Бањалуци, он је оцијенио да градоначелник Драшко Станивковић води политику изговора, да је давао нереална обећања и за неиспуњавање истих увијек му је крив неко други.

"Политике које проводи градска администрација не наилазе на одобравање оних који се називају опозиционе партије. Имате ситуацију да Станивуковић не може да добије подршку опозиционих партија које су против СНСД-а. Изгубио је подршку код оних са којима је заједно дошао. И унутар самог ПДП-а постоје људи који мисле да то није добро", рекао је Амиџић.

Он је нагласио да јака Бањалука треба за јаку Републику Српску.

Амиџић је рекао да не размишља о кандидатури за градоначелника Бањалуке, као и да ће се о томе разговарати на страначким органима када дође вријеме за то.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана