Амерички војници стигли на сарајевски аеродром

Срна
Амерички војници стигли на сарајевски аеродром

САРАЈЕВО - На Међународни аеродром у Сарајеву слетјели су амерички војници који ће учествовати у вјежби “Брзи одговор 2021”, која ће бити одржана на полигонима Мањача и Гламоч, те касарни и аеродрому Дубраве.

Америчке војнике дочекали су министар одбране у Савјету министара Сифет Поџић, амерички амбасадор у БиХ Ерик Нелсон, замјеник начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал-пуковник Ивица Јеркић и командант НАТО штаба Сарајево амерички бригадни генерал Ерик Фолкестад.

На аеродрому је уприличен и свечани дочек, а амерички војници су изашли из авиона и постројили се на писти, преносе федерални медији.

Након свечаног дочека, они ће бити упућени у аутобусе којима ће бити одвезени на локацију предвиђену за учеснике војне вјежбе.

Планирано је да се вјежба “Брзи одговор 21” одржи од понедјељка, 17. маја, до 2. јуна.

Вјежба, којим ће руководити команда америчке војске за Европу и Африку, дио је великих војних маневара који се ове године одвијају на цијелом Старом континенту, с циљем увјежбавања одбране Европе, односно, одвраћања од могуће агресије и за очување мира било гдје у свијету.

У овој билатералној вјежби ће учествовати око 500 припадника Оружаних снага БиХ и 700 америчких војника.

Један дио људства и опреме је већ стигао у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана