Америчке санкције угасиле званичне сајтове СДС-а

ГС
Америчке санкције угасиле званичне сајтове СДС-а

БАЊАЛУКА - Званични сајтови и интернет домен Српске демократске странке (СДС) су онемогућени, а руководство странке је добило обавјештење да је разлог ове одлуке јер се СДС на налази на ОФАЦ-овој црној листи.

У образложењу документа, а који су објавили поједини медији, види се да је ријеч о трајном укидању домена "без могућности враћања и без могућности компензације штете".

Ријеч је доменима sdsrs.com и sdsrs.net које је СДС користио од 2007.године, а угашене су и имејл адресе ове странке, преносе Независне.

Из СДС су поручили да су већ регистровали нови домен sds.rs, а в.д. предсједника Милан Миличевић подсјетио је за Н1 да је Српска демократска странка од 2004. године на америчкој "црној листи", те да не зна "из које кухиње долази овај вид притиска".

Подсјетимо, СДС је на црној листи од 2004. године, када су америчке санкције уведене многим функционерима те странке, а 2005. године Међународна кризна група према Канцеларији ОХР-а упутила је чак и позив да се забрани рад СДС-а, али се то ипак није десило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана