Амбасадор Србије у Аустрији о снимку на којем се наводно налази нестала Данка

Танјуг
Foto: МВП Србије

БЕЧ - Амбасадор Србије у Аустрији Марко Благојевић изјавио је данас да се очекује идентификација дјетета са снимка насталог у Бечу, како би се утврдило да ли је то двогодишња дјевојчица Данка Илић из Бора за којом се трага од 26. марта.

Он је рекао да је Амбасада Србије у Бечу у сталном контакту са аустријском полицијом, као и да је српски народ који тамо живи информисан о нестанку дјевојчице.

“Ми информацијама не можемо да располажемо, њима располаже Министарство унутрашњих послова, како српско тако и аустријско, а ми смо у сталном контакту са њима - како у Србији, тако и овде како бисмо омогуићили да ако неко има нове информације достави те информације надлежнима”, истакао је амбасадор.

Подсјећа да је српска Амбасада у Бечу упутила апел свима који живе у Аустрији да уколико имају информације о несталој дјевојчици то пријаве полицији.

“Готово да нема наших сународника овде који нису упознати са тим случајем и оно што очекујемо јесте идентификација лица са снимка који је настао у Бечу како бисмо могли да утврдимо да ли је то Данка Илић за којом се води потрага. Они (аустријска полиција) непрестано трагају, а та зона где је настао снимак је добро покривена камерама јер је то центар Беча и ту се спровооде антитерористичке мере”, појаснио је Благојевић.

Истиче да је однос српске и аустријске полиције за сваку похвалу.

Бечка полиција покренула је истрагу у случају нестанка двогодишње Данке Илић из Бора, а након што је држављанин Србије који живи у Бечу пријавио 30. марта да је на аутобуској станици у центру аустријске пријестонице видо дјевојчицу, која наводно личи на несталу Данку у пратњи две жене.

Двогодишња Данка нестала је 26. марта око 13.45 часова у Бањском пољу код Бора. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана