Амбасаде Русије: Хелезова изјава о плановима 'А' и 'Б' је наратив Запада

Срна
Foto: ГС

САРАЈЕВО - Главни разлог изјава министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза у вези са посљедњим одлукама Народне скупштине Републике Српске, осим личне фрустрације, је и наратив који намеће колективни Запад, дословно засићен пријетњама, ултиматумима и самовољним санкцијама, наводе из Амбасаде Руске Федерације у БиХ.

”Нажалост, поједини политичари у Сарајеву постали су зависни од такве реторике, позивајући 'Великог брата' да обави све 'прљаве послове' и казни непослушне, који се, као и у неким временима, проглашавају непријатељима народа”, истакли су из руске Амбасаде у вези са Хелезовом изјавом да има разрађен “План А” и “План Б” уколико Тужилаштво БиХ или Кристијан Шмит не реагују након што је Народна скупштина Српске усвојила Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ.

Из Амбасаде Руске Федерације наводе да за БиХ постоји само један план “три плус један” - дијалог, компромис, договор.

“Обавезан предуслов је одсуство спољног утицаја”, истичу из Амбасаде Руске Федерације у БиХ.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је прије два дана Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ након што се овај суд оглушио о захтјев из Српске да повуче спорну одлуку о брисању члана 39 Правила о раду тог суда.

Овим чланом је предвиђено одгађање сједница Уставног суда БиХ ако не присуствује најмање један судија кога је изабрала Народна скупштина Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана