Амбасада Руске Федерације у БиХ: Нови сет америчких санкција примјер двоструких аршина и лицемјерства

Срна
Амбасада Руске Федерације у БиХ: Нови сет америчких санкција примјер двоструких аршина и лицемјерства

САРАЈЕВО - Најновији сет санкција Министарства финансија САД представницима руководства Републике Српске представља примјер двоструких аршина и лицемјерја и не заслужују ништа друго осим презира, оцијенили су у Амбасади Руске Федерације у БиХ.

"Санкције се уводе због наводног подривања Дејтонског мировног споразума, иако сам текст америчке одлуке садржи грубо кршење слова Мировног споразума, а да не говоримо о његовом духу", наводе из руске Амбасаде.

Како истичу, кориштење санкционих инструмената указује на одустајање такозване међународне заједнице од улоге која јој је додијељена Дејтонским мировним споразумом да буде објективан и непристрасан посредник у дијалогу страна у БиХ.

"Умјесто тога, усвојена је тактика кажњавања и буквалног дављења оних који се не потчињавају вољи западних ментора. Наравно, у свијету, створеном од колективног Запада и заснованом на моћи новца, финансијске санкције могу донијети извјесну нелагоду", истиче се у реаговању Амбасаде Русије.

Сматрају и да санкције нису у стању да сломе вољу оних који теже за суверенитетом и ослобођењем од неоколонијалних окова.

"Санкције су метод дјеловања самоувјерене снаге и све више оронулог ума. Управо зато оне не заслужују ништа осим презира", додају из Амбасаде Русије.

Канцеларија за контролу имовине странаца Министарства финансија САД увела је санкције српском члану Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић, предсједнику Народне скупштине Републике Српске Ненаду Стевандићу, предсједнику Владе Радовану Вишковићу и министру правде Милошу Букејловићу због, како су навели, неуставних и антидејтонских акција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана