Амбасада Руске Федерације: ОХР постао генератор нестабилности, Шмит нелегитиман

Срна
Амбасада Руске Федерације: ОХР постао генератор нестабилности, Шмит нелегитиман

САРАЈЕВО - Амбасада Русије у БиХ саопштила је да је сада очигледно да је, првенствено због одсуства артикулисане конструктивне политике дијела такозване међународне заједнице, ОХР изгубио улогу медијатора у спровођењу Дејтонског мировног споразума и постао генератор нестабилности као резултат самовољних и неизбалансираних одлука Кристијана Шмита.

Оно што се тренутно дешава представља још један доказ основаности и праведности принципијелног става Руске Федерације о нелегитимности Шмита на позицији високог представника, наводи се у саопштењу објављеном на "Фејсбук" страници руске Амбасаде.

У саопштењу се истиче да би, колико год је било тешко признати да је однос према овом грађанину као легитимном високом представнику био погрешан, тај корак имао цијели низ позитивних посљедица.

"Узевши сву одговорност за развој земље у своје руке, народи БиХ коначно би се ослободили спољног протектората у облику ОХР-а, отворили нове перспективе за унутрашњи дијалог и лакше дошли до компромиса неопходног за побољшање политичке климе, што би, заузврат, створило услове за раст квалитета живота свих народа и сваког појединца у БиХ", наводи се у саопштењу руске Амбасаде.

Испред ОХР-а вечерас су заказани протести због најава да ће Шмит наметнути измјене Изборног закона БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана