Амбасада Русије о оптужбама за могући сајбер напад у БиХ

Танјуг
Амбасада Русије о оптужбама за могући сајбер напад у БиХ

САРАЈЕВО - Након изјава западних представника да су забринути због наводне намјере Русије да изврши сајбер нападе у БиХ и на тај начин утиче на резултат предстојећих избора, огласила се Амбасада Русије у Сарајеву поруком да је то, како су навели, "још једна порција антируских дезинформација".

На фејсбук страници Амбасаде Русије саопшто је да не сумнјају у то, како наводе, "да Центар за комуникације НАТО, Амбасада САД или Делегација ЕУ у Сарајеву имају стручњака који ће извршити напад на БиХ, као и да означе овај напад као да је ''произведен у Русији''".

Позивајући се на "искуство" америчких избора 2016. године, подсјећају да је директор НАТО Центра за комуникације Џенис Сартс тврдио да "Русија покушава да искористи постојеће слабе тачке за стварање нестабилности у земљи и да доведу у питање легитимитет и резултате избора".

Овако се, истичу, признаје постајање слабих тачака америчког изборног система, ослонца свјетске демократије, констатује се у објави.

"У стварности то нису само слабе тачке, већ застрашујући архаизам и антидемократизам, који Вашингтон брани ''с пјеном на уснама''. Покушајте да организујете посматрање избора у Америци од ОЕБС, чији члан јесу и САД - шериф ће вас одмах изгурати са бирачког мјеста и ставити вам лисице на руке", истакли су из руске Амбасаде.

Слабе тачке, додаје се, захтјевају одговарајући третман и исправљање, а никако не неговање да се искористе као алиби за митске ''нападе''.

У ствари, сасвим је све супротно - САД и њихови савезници троше огромну количину новца да се умјешају у изборе у Русији, стоји у објави и истиче:

"Што се тиче сајбер напада, сада сваки паметни ученик може извршити компјутерски напад, пажљиво га прикривајући. А, не сумњамо да Центар за комуникације НАТО-а, Амбасада САД или Делегација ЕУ у Сарајеву имају стручњака који ће извршити напад на БиХ као и да означе овај напад као да је ''произведен у Русији'', у то не сумњамо", стоји у саопштењу Амбасаде Русије на Фејсбуку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана