Амбасадa Русије: Њемачка заоштрава кризу у БиХ преко нелегитимног високог представника

Срна
Амбасадa Русије: Њемачка заоштрава кризу у БиХ преко нелегитимног високог представника

САРАЈЕВО - Није Русија него Њемачка та која заоштрава унутрашњу политичку кризу у БиХ преко нелегитимног високог представника, саопштено је из Амбасаде Русије у БиХ.

У саопштењу се напомиње да су обратили пажњу на саопштења у медијима с информацијом да је министар одбране Њемачке Борис Писторијус током боравка у Сарајеву најавио “подршку напорима како би се спријечило да Русија доведе до додатне кризе”.

“Наглашавамо да није Русија, већ је НЈемачка управо та која заоштрава унутрашњу политичку кризу у БиХ, првенствено посредством фигуре нелегитимног високог представника”, наведено је у саопштењу.

Уколико НЈемачка не би дјеловала руководећи се озлоглашеним “правилима на којима се темељи свијет” већ поштовала међународно право, наводе из Амбасаде Русије у БиХ, онда би учинила све што може да њен представник, како слиједи из Дејтонског мировног споразума, добије одобрење Савјета безбједности УН.

“Њемачка дестабилизује Балкан подржавајући такозвано самопроглашено Косово кршећи Резолуцију 1244 Савјета безбједности УН”, напомиње се у саопштењу.

Амбасада Русије оцјењује да НЈемачка дестабилизује Европу бескрупулозно подржавајући неонацистички режим у Кијеву, који се укаљао нељудским злочинима над цивилима, не штедећи чак ни своје сународнике.

“Русија као један од гараната Дејтонског мировног споразума, залаже се за развој дијалога у БиХ, разраду консензусних договора, као и за јачање свестраних веза са пријатељским народима БиХ”, поручују из Амбасаде Русије у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана