Амбасада Русије: Грађани БиХ способни да преговарају без спољног туторства

Срна
Амбасада Русије: Грађани БиХ способни да преговарају без спољног туторства

САРАЈЕВО- Грађани БиХ - Бошњаци, Срби, Хрвати и остали су јаки и самопоуздани људи који су прошли кроз тешка искушења и стога су способни да се бране и да преговарају, без лажних "високих представника" и увредљивог спољног туторства бројних "посебних представника", саопштено је из Амбасаде Русије у БиХ.

Реагујући на изјаву амабасадора САД у БиХ Мајкла Марфија да његова земља "неће препустити БиХ Русији" из руске Амбасаде примијећују да Марфи елоквентно говори о поштовању суверенитета БиХ, али да одмах без оклијевања изјављује да САД "неће препустити БиХ Русији", као да БиХ нема свој суверенитет, као да је слабо дијете које треба штитити.

-Расуђивања господина амбасадора јасно показују несклад између ријечи и дјела Вашингтона. Цијели свијет је видио како је он недавно „бранио“ Авганистан, а раније - Ирак, Либију, Југославију. Сада САД активно „бране“ Европу, полако али сигурно, рекли бисмо префињено, доводећи је у стање не само политичке, већ и економске немоћи - истичу из руске Амбасаде.

У саопштењу се додаје да "све то само потврђује да САД, чији је темељ напола расцијепљен, а пукотине се продубљују, органски не прихвата државе са стварним суверенитетом, способне да се заузму за себе".

-Управо у томе је смисао прокси рата против Русије, који је организoвао „заснован на правилима“ доминације и сегрегације и стога осуђен на пропадање „западни свијет“. У ствари, Вашингтон само потврђује познату изреку - Боже, сачувај ме од „доказаних пријатеља“ - наводе из Амбасаде.

Русија, како су истакли, такође има своје националне интересе које брани, али за разлику од западних земаља, извјежбаних у лицемерној реторици, преферира отворен и другарски дијалог са партнерима у БиХ.

-Наш начин вођења разговора предвиђа мирно, јасно изношење аргумената, као и трезвено, објективно сагледавање одговора. Биљежимо управо такав приступ. Нажалост, понекад као одговор чујемо хистеричне, несувисле повике демагога. Нека им Бог суди - поручују из Амбасаде Русије у БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана