Амбасада Аустрије у БиХ: Амбасадор Памер није физички нападнут

Срна
Амбасада Аустрије у БиХ: Амбасадор Памер није физички нападнут

Сарајево - Амбасадор Републике Аустрије у БиХ Мартин Памер у Требињу није физички нападнут, него је ријеч само о вербалној дискусији, речено је Срни у овој амбасади.

"Ситуација је у сваком моменту била под контролом и нема разлога за узнемиреност", наведено је у одговору.


Полицијска управа /ПУ/ Требиње није запримила пријаву да је у овом граду нападнут амбасадор Републике Аустрије у БиХ Мартин Памер, потврђено је Срни у овој управи.

У саопштењу из ове управе наводе да нису запримили пријаву да је амбасадор нападнут у улици Требињских бригада, на локацији старе жељезничке станице као што је наведено у тексту под насловом "Аустријски амбасадор нападнут у Требињу", аутора Небојше Вукановића.

Блогер Небојша Вукановић написао је да га је амбасадор Памер обавијестио да су га јуче у требињском насељу Ложиона испред старе жељезничке станице "напали примитивци и вандали".

"Амбасадор Памер ме је позвао око 13.00 часова и тражио да реагујем и заштитим га јер су га напали неки локални примитивци, који му нису дозвољавали да фотографише старог 'Ћиру' и Жељезничку станицу коју је саградила Аустро-Угарска", написао је Вукановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана