Александар Павић за "Глас Српске": Одлучно против сатанизације Срба

Маријана Миљић Бјеловук
Александар Павић за "Глас Српске": Одлучно против сатанизације Срба

БЕОГРАД/БАЊАЛУКА - Најављена резолуција о геноциду у Сребреници, који не постоји, јер се није десио, није ништа друго до провоцирање Републике Српске. Србија мора јавно да подржи руководство са друге стране Дрине које не ради ништа незаконито, већ само брани свој народ и институције.

Казао је ово “Гласу Српске” политички аналитичар из Београда Александар Павић, осврћући се на поруке послате са састанка највишег руководства Републике Србије и Републике Српске, на којем је главна тема била најављена резолуција о Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација.

- Реч је о намерном генерисању криза од стране колективног запада и муслиманског политичког врха у Сарајеву. Ово није ништа друго до намерно провоцирање кризе у БиХ. Све је почело нелегалним именовањем Кристијана Шмита за лажног високог представника, а настављено његовим понашањем, након тога, односно наметањем измена закона за којима он не би смео да посеже ни да је легалан високи представник - навео је Павић.

Наглашава да је све почело са нелегалним Шмитом и то са једним јединим циљем да намјерно буду испровоциране реакције Републике Српске, које су, како је навео Павић, неопходне, поготово када је најављено отимање имовине која припада Републици.

- Предлог резолуције о геноциду у Сребреници, наравно непостојећем, је нелегалан, јер Златко Лагумџија није имао право то да ради без консензуса у Председништву БиХ. Дакле, све се ради са намером да се изазове криза. Морамо се спремити за најгоре, а у исто време Република Српска се спрема за оно најгоре, јер мора бити институционално способна да се избори са нападима на њу који се дешавају ових дана - поручио је Павић.

Важан састанак

Нагласио је да је јако важно што су се састали највиши званичници Србије и Српске да би се тачно знало шта се очекује од једних и других.

- Добро је што је председник Српске Милорад Додик јавно рекао да се нада да ће убедити председника Србије Александра Вучића да подржи одлуке Републике Српске. То ће бити јако важно - нагласио је Павић.

Навео је да Србија не смије да окрене леђа Републици Српској те да она мора да јој да подршку, јер Српска не ради ништа незаконито, већ повлачи само изнуђене потезе ради свог опстанка.

- Србија је дужна да, не само као гаранат Дејтонског мировног споразума, него и као држава српског народа, односно истог народа који живи са обе стране Дрине да максималну подршку у сваком погледу. И да то објави. Очекујем од Србије да изнесе јасан став да ће подржати Републику Српску, односно оно што она мора да уради да би се заштитила и одбранила - казао је Павић.

Нагласио је да је и процес који се води против Додика дио операције Запада и Сарајева.

- Све то се дешава уз притиске на Србију у вези са француско-немачким планом и пријемом лажне државе Косова у Савет Европе. Колективни запад покушава да заврши све послове и да се обрачуна са целим српским народом. Због тога имамо координирани притисак са обе стране Дрине - закључио је Павић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана