Александар Карађорђевић: Вријеме када је безумље замијенило разум

Срна
Александар Карађорђевић: Вријеме када је безумље замијенило разум

БЕОГРАД - Трагичних 78 дана 1999. године, током страшне НАТО агресије на СР Југославију, били су акт терора и вријеме када је безумље замијенило разум, рекао је принц Александар Карађорђевић.

Принц Александар је у својој поруци, поводом 24 године од почетка НАТО агресије на СР Југославију, истакао да је то било вријеме када су гласови добронамјерних људи који су апеловали да се лудило оконча - били угушени бомбама.

"Акт терора, који нису одобриле УН, донео је само огромну патњу невиним људима. Толико живота је изгубљено и уништено агресијом која је наметнута свим нашим грађанима и која је оставила ожиљке који нас и данас подсећају на њу", навео је принц Александар.

Он је нагласио да сјећање на ову агресију мора остати живо и да никада не смију бити заборављени сви они који су трагично пали као жртве тог лудила.

"Они увек морају бити у нашим мислима, срцима и молитвама. Дугујемо њима, али и нама, да се оваква трагедија више никада не понови", поручио је принц Александар.

Данас су се навршиле 24 године од почетка агресије НАТО-а на СР Југославију у којој је током 78 дана бомбардовања убијено 2.500 људи, међу којима најмање 79 дјеце, док је употреба забрањене муниције са осиромашеним уранијумом изазвала тешке посљедице по здравље становништва, а цијела земља претрпјела страшна разарања.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана