Акција “Курир”: Хапшење због крађа, бацања бомбе и паљења возила

Јасмина Салопек
Foto: Ватрогасна бригада Бањалука

БАЊАЛУКА - Зоран Алексић, Раденко Шавија и Петар Пајић, лишени су слободе и испитани у Полицијској управи Бањалука у оквиру акције “Курир” због сумње да су починили четири тешке крађе, док је испитивање осумњиченог Радомир Добраш за изазивање опште опасности и оштећење и одузимање туђе ствари у току, сазнаје "Глас Српске".

Сви осумњичени су из Бањалуке.

Из Полицијске управе  Бањалука саопштено је да је полиција јуче и данас реализовала акцију која је усмјерена на спречавање и откривање имовинских кривичних дјела.

- Лица З. А, П. П. и Р. Ш се сумњиче да су наведена кривична дјела починили од октобра 2021. године до дана 19. септембра ове године - појаснили су у полицији.

Додају да су мета напада биле  куће и станови одакле су осумњичени крали новац и златни накит, а материјална штета причињена овим дјелима је око 25.000 КМ.

Незванично,  када су обили једну кућу у Бањалуци том приликом су украли накит и новац у вриједности од 13.000 марака. Касније су се вратили до исте куће, али тада су имали мање среће, а из једног стана су украли још око 11.000 марака

- Предузимањем мјера и радњи службеници су дошли до сазнања да је Р.Д. извршио кривично дјело изазивање опште опасности у Бањалуци у  Дубичкој улици 29. октобра 2019. године. Том приликом он је у двориште куће оштећеног бацио ручну бомбу, те је дошло до оштећења на фасади и балконској огради - саопштено је из полиције.

Наводе да се исти сумњичи да је 6. јуна 2021. године  у улици Милоша Матића извршио кривично дјело оштећење и одузимање туђе ствари на начин да је употребом запаљиве течности и отвореног пламена изазвао пожар на “турану”. Све мјере и радње предузете су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Према ријечима извора портала Српскаинфо, Добраш је бомбу бацио на кућу бившег чувара у затвору Миле Калабића, а запалио је возило бањалучког ватрогасца Јовице Вукелић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана