Агић: Радимо по наредби ЦИК-а, бројимо гласове из 22 вреће

Срна
Foto: Rtrs

Главни центар за бројање добио је нову наредбу Централне изборне комисије БиХ у вези са бројањем 22 вреће са гласачким листићима на различитим нивоима власти, од Предсједништва БиХ, Народне скупштине Српске, парламента БиХ и кантоналних скупштина, потврдио је вечерас замјеник директора овог центра Ади Агић.

- Поред тога, имали смо и претходне наредбе ЦИК-а, па је у току паралелно бројање свих тих наредби, а наш циљ јесте да завршимо бројање гласова по систему "ниво по ниво" - рекао је Агић у Сарајеву.

Он је изразио увјерење да ће сви остали нивои власти у БиХ, изузев опције предсједника и потпредсједника Републике Српске, бити пребројани у року, односно до 22. октобра.

Говорећи о одређеним спекулацијама у вези са гласовима из Приједора, Агић је навео да је било неколико врећа које нису из складишта допремљене у Главни центар за бројање.

- Ми смо то завршили. То су вреће са гласачким листићима који су искориштени, и ми смо то завршили јуче, а очигледно је да та информација није дошла до медија - рекао је Агић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана