Адвокат Милоша Лукића: Нисмо добили обавјештење Суда БиХ о одгађању рочишта

РТРС
Адвокат Милоша Лукића: Нисмо добили обавјештење Суда БиХ о одгађању рочишта

Миљкан Пуцар, адвокат вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића, рекао је да још нису добили обавјештење Суда БиХ хоће ли сутра бити одржано рочиште у предмету против његовог клијента и предсједника Српске Милорада Додика.

- Још увијек нисмо добили обавјештење да ли се одгађа сутрашње рочиште на којем је требало да буде прочитана оптужница. Морамо да се појавимо пред судом уколико не добијемо обавјештење - рекао је Пуцар.

Он је истакао да је у овом предмету видљив убрзан темпо рада Суда БиХ.

Пуцар је рекао да није било основа за потврђивање оптужнице против Додика и Лукића, јер Устав БиХ прописује да је Парламентарна скупштина БиХ та која доноси законе, па тако и измјене и допуне Кривичног закона.

Пуцар је рекао да је ријеч о политичком процесу до којег није требало да дође, додајући да очекује да ће његов клијент бити ослобођен.

Подсјећамо, пред Судом БиХ за сутра је заказан главни претрес у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића, оптужених за непоштивање одлука Кристијана Шмита.

Одбрана је упутила захтјев за одгађање рочишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана