"Золтан" пореметио предбожићна путовања

Срна, Танјуг
"Золтан" пореметио предбожићна путовања

БЕРЛИН - Олуја „Золтан” изазвала је значајне поремећаје у саобраћају возова и трајеката у Сјеверној Њемачкој, утичући на Еуросити, Интерсити и ИЦЕ везе у Хамбургу, Шлезвиг-Холштајну и Доњој Саксонији, преноси БНН.

Дрвеће које је пало оштетило је надземне водове или блокирало пруге у Сјеверној Немачкој, али и у централној држави Хесен. Њемачке жељезнице упозоравају на гужве у возовима у петак и суботу. 

Жељезнички саобраћај спорадично је у прекиду у дијеловима Њемачке због олује која је захватила сјеверну Европу, рушила дрвеће и изазвала упозорења о поплавама на обали Сјеверног мора.Национални жељезнички оператер Дојче бан саопштио је да је било отказивања на линијама од

Хамбурга и Хановера до Франкфурта и Минхена, а у прекиду су међуградске линије од Хамбурга до Кила и Флензбурга.

Компанија је саопштила да је дрвеће које је пало оштетило надземне електричне водове или блокирало пруге углавном на сјеверу Њемачке, али и у централној покрајини Хесен.

На аеродрому у Франкфурту, најпрометнијем у Њемачкој, синоћ је било кашњења, иако због олује није било отказивања, а оператер аеродрома је саопштио да се од јутрос саобраћај одвија нормално, пренијела је агенција ДПА.

У Холандији су улице око лука поплављене током ноћи у појединим градовима на обали Сјеверног мора, укључујући Схевенинген, приморско предграђе Хага. Јак вјетар изазвао је обустављање летова и саобраћање трајеката у дијеловима Велике Британије.

У сусједној Белгији жену је усмртила божићна јелка која је пала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана