Злочин који је потресао Америку: Убио жену, петоро дјеце, па себе

ГС
Foto: Илустрација

Троје одраслих и петоро дјеце пронађени су мртви у свом дому у граду Инок у сриједу увече након што је неко од полиције затражио да провјери шта се дешава када се 40-годишња Тауша Хејт није појавила на јутарњем састанку.

Истражитељи су утврдили да је 42-годишњи Мајкл Хејт, Таушин муж, отворио ватру на њу, њену мајку Гејл Ерл и њихову дјецу, три дјевојчице и два дјечака у узрасту од 4 до 17 година. Затим је окренуо пиштољ ка себи, рекао је менаџер града Инока Роб Дотсон током конференције за новинаре преношену на Фејсбуку.

Дотсон је рекао да ће бити обављене аутопсије и да су обавијештени најближи рођаци.

Породица је била добро позната у граду Иноку и била је активна у мормонској заједници.

На Фејсбук налогу Тауше могу се видјети идиличне фотографије ове породице.

Двије недјеље прије пуцњаве, Тауша је поднела захтев за развод, али је градоначелник Инока Џефри Чеснат рекао да је прерано да истражитељи утврде да ли је то био мотив убистава.

Шеф полиције Инока Џексон Ејмс рекао је да је полицијска управа била упозната са породицом након што су их истражили прије неколико година. Ејмс је одбио да открије детаље онога што се тада догодило, пише Пипл.

– Не дешава се пречесто да се овако нешто догоди у нашем комшилуку. Заправо, Хејтови су били моји комшије. Најмлађа дјеца су се играла у мом дворишту са мојим синовима. Ово је огроман ударац за многе, многе породице које су провеле много, много ноћи са овим појединцима којих сада нема – рекао је Чеснат.
Чеснат је рекао да истражитељи нису били спремни да објаве ко је тражио од полиције да провјери породицу. Он није могао да каже колико дуго је породица била мртва, али свједоци се присећају да су видели Таушу и њену мајку на црквеној свечаности ноћ прије него што су пронађене мртве.

Таушин адвокат за развод Џејмс Парк, рекао је да није изразила бојазан да би њен муж могао да је повриједи, наводи Асошиејтед прес. Он је агенцији рекао да се састао са њом два пута, посљедњи пут у уторак.

Њих двоје су се вјенчали 2003. Она је била из Овертона у Невади, два сата јужно од Сидар Ситија, гдје је Мајкл одрастао, пренио је АП.

Фокс Солт Лејк Сити извјештава да је Мајкл недавно напустио посао у осигуравајућем друштву.

Инок је описан као рурално подручје, али „треба да схватите да је Инок дом многих младих професионалаца и њихових породица“, рекао је Чеснат.

Куће у којима су се догодила убиства су велике, а свака се налази на парцели од пола хектара, што је комшијама отежавало да чују буку из сусједних врата, рекао је Чеснут.

Инцидент је изазвао много емоција код људи у граду, па и оних који су први одговорили, који су пронашли породицу, рекао је Дотсон.

– Не знамо зашто се то догодило. Вјероватно нико неће знати шта је пролазило кроз умове ових појединаца. Међутим, знамо да су они били наши пријатељи; били су наше комшије и вољели смо их – рекао је.

– Тауша је била најљубазнија и највеликодушнија особа и никада није рекла ништа лоше ни о коме. Дала би кошуљу са својих леђа за било кога и неуморно је служила људима – рекла је Тина Браун, пријатељица породице, преноси Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана