Зграда градске скупштине у Бордоу запаљена током протеста ВИДЕО

Танјуг
Зграда градске скупштине у Бордоу запаљена током протеста ВИДЕО

БОРДО - Зграда градске скупштине у Бордоу запаљена је синоћ током протеста који се одржавају широм Француске због планираних реформи пензионог система и подизања старосне границе за одлазак у пензију.

Изгорио је улаз у градску кућу у овом граду на југозападу Француске након цјелодневних протеста и сукоба, преноси БиБиСи.

За сада није познато ко је одговоран за пожар који су ватрогасци брзо угасили.

На протесте широм земље  је изашло више од милион људи, а према подацима министарства унутрашњих послова у Паризу се окупило готово 120.000 демонстраната.

Полиција је у престоници бацила сузавац на демонстранте, а широм Француске ухапшено је 80 особа.

Протести су изазвали прекиде у жељезничком саобраћају, као и у раду рафинерија нафте, а данас су рад прекинули и наставници и запослени на аеродрому Шарл де Гол.

Протеста је било и у Нанту, Руану и Рену.

Министар унутрашњих послова Џералд Дарманин саопштио је да је на протестима 149 полицајаца повријеђено, као и десетине демонстраната, а 172 особе су ухапшене широм земље , од  тога 33 у Паризу.

На протесте у Француској, због најављене реформе која подиже старосну границу за пензонисање са 62 на 64 године, изашло је јуче више од милион људи, а према подацима министарства унутрашњих послова у Паризу се окупило готово 120.000 демонстраната.

Синдикат ЦГТ је саопштио да је 3.5 милиона људи протестовало у четвртак, што је једнако претходном рекорду од 7.марта.

Протести су изазвали прекиде у жељезничком саобраћају, као и у раду рафинерија нафте, а јуче су рад прекинули и наставници и запослени на аеродрому Шарл де Гол.

Протеста је било и у Нанту, Руану и Рену, наводи БиБиСи.

До сада је било девет дана протеста од јануара,  а синдикати су позвали на наставак сљедећег уторка, који би се поклопили са најављеном званичном посјетом британског краља Чарлса Трећег земљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана