Руси уништили 21 украјински дрон

ГС
Руси уништили 21 украјински дрон

МОСКВА, КИЈЕВ - Рат у Украјини ушао је у 706. дан. Руске снаге покушавају да пробију украјинску одбрану на више праваца, а најтежа ситуација је код Марјинке и Авдејевке. Украјинске снаге гађале су округ Доњецка, погинуле су три особе. Русија тврди да је заузела село у области Харкова, али Кијев то демантује.

Руски системи противваздушне одбране уништили су или пресрели 21 дрон који је лансирала Украјина изнад полуострва Крим и неколико руских региона, потврдило је Министарство одбране Русије.

Руски системи оборили су 11 дронова изнад Крима, јавила је државна новинска агенција РИА.

Гувернер Севастопоља Михаил Развожајев рекао је у апликацији "Телеграм" да није било штете у нападу на овај град, највећи на Криму који је и велика црноморска лука.

Беспилотне летјелице које је лансирала Украјина оборене су и изнад Белгорода, Брјанска, Калушке и Тулске области, јавиле су руске агенције.

Остаци дронова пали су на кров нестамбене зграде на периферији града Калуге, али није било веће штете и повријеђених, саопштио је гувернер овог региона Владислав Шапша.

Ројтерс није могао да провјери извјештаје из независних извора, а из Украјине није било коментара.

Русија тврди да је преузела контролу над селом у области Харкова што Кијев демaнтује поручујући да то не одражава стање на терену.

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је на састанку с предсједником Бјелорусије Александром Лукашенком у Санкт Петербургу да је Бјелорусија постала нуклеарна сила након што је изградила нуклеарну електрану.

Централна изборна комисија Русије регистровала је Путина као кандидата за предсједника Русије на изборима у марту 2024. године.

У украјинским медијима појавиле су се информације да је начелник Генералштаба Оружаних снага Украјине Валериј Залужни смијењен.

Међутим, секретар Зеленског Серхиј Никифоров то демантује.

"Предсједник Украјине Володимир Зеленски није смијенио начелника генералштаба украјинске војске Валерија Залужног", рекао је Никифоров.

На питање Украјинске правде да ли је тачна информација која се појавила у појединим медијима да је смјена договорена, Никифоров је одговорио одрично. "Залужни дефинитивно није смијењен, предсједник га није отпустио", рекао је Никифоров.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана