Жена изгубила ногу након што је остала заглављена на аеродромској траци

ГС
Foto: Стрејт Тајмс

БАНГКОК - Средњовјечна Тајланђанка је изгубила ногу када је остала заглављена у покретној траци на бангкошком аеродрому у четвртак - али доктори се надају да ће јој оштећени уд моћи поново пришити.

Путница, 57, чије име није објављено, требала се укрцати се на лет на бангкошком аеродрому Дон Муеанг када се саплела о свој кофер и нога јој је запела у траци на терминалу 2.

Лијечнички тим на лицу мјеста уз велике потешкоће ју је ослободио прије него што су јој морали ампутирати лијеву ногу изнад кољена.

Фотографија одмах након стравичног инцидента показује жену како се наслања на спасиоца с недостајућим удовима скривеним плавим фрамеркама.

Прво је превезена у болницу Бумибол Адулјадеј, гдје су јој рекли да јој ногу не могу поново пришити.

Жена сада тражи друго мишљење у међународној болници Банрунград, гдје су јој доктори рекли да јој ногу могу поново пришити, преноси Стрејт Тајмс.

"У име међународног аеродрома Дон Муеанг, желим изразити своје најдубље саучешће поводом несреће", рекао је директор аеродрома Дон Муеанг Карун Тханакуљеерапат на конференцији за новинаре.

"Желим нагласити да ћемо се побринути да се таква несрећа више не понови."

Тханакуљеерапат је додао да ће аеродром покрити трошкове лијечења путнице и да је спреман разговарати о додатној накнади.

Помична трака која је била укључена у несрећу произведена је 1996. године од стране јапанске компаније Хитачи, саопштила је зрачна лука.

Испод траке су пронађени точкови кофера након инцидента, иако није јасно како је то могло да допринесе несвакидашњој несрећи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана