Жена из Мисурија покушала да отрује супруга коријеном ђурђевка

Танјуг
Foto: Hollywoodunlocked

КАЛВАРИЈА - Учитељица приватне хришћанске школе у Калварији у америчкој држави Мисури Сара Шефер оптужена је за покушај убиства јер је наводно покушала да отрује супруга у тренутку док је имала прељубничку аферу.

Како преноси портал Њујорк пост, њене супруг је поставио скривену камеру којом је снимио како она ставља корен ђурђевка у његов смути.

Шефер је прошле седмице оптужена за насиље у породици првог степена након што је њен супруг рекао полицајцима да је болестан око шест недеља, након чега је оптужена и за покушај убиства.

''Жртва је обавјестила власти да вјерује да је период необјашњивих болести у ствари био посљедица намјерног чина тровања'', саопштила је локална полиција.

Супруг је описао осам случајева у којима му је Шефер наводно ''послужила пиће или храну који су имали чудан укус и убрзо након узимања доживео је екстремни умор, конфузију, замагљен вид, сувоћу уста и мучнину'', стоји у соапштењу.

Након што је Шефер касније негирала да је додала било шта у смути, њен супруг је поставио камеру за надзор у кухињу, где је, како је рекао, 16. јануара на столу примјетио кесу са натписом „ђурђевак''.

Она је накнадно признала да је додала коријен те биљке у блендер док је њен супруг припремао смути.

Сви дијелови ђурђевка садрже срчане гликозиде, који успоравају рад срца и изазивају неправилне ритмове и у великој количини могу бити смртоносни.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана