Жена аутомобилом "покосила" 12 дјеце, троје њих у критичном стању

ГС
Foto: Агенције

ПАРИЗ- Група дјеце возила је бицикл дуж Авеније де Колињи у Ла Рошелу, у западној Француској, када је 83-годишња жена возилом улетјела у њих из супротног смјера и све их покосила.

Жена је "покупила" чак 12 дјеце у западној Француској, а како се наводи, уопште није закочила прије него што је улетјела у њих.

Седморо дјеце је задобило тешке повреде, а троје је у критичном стању. Један свједок је открио да жена није кочила прије катастрофалног судара.

Други трауматизовани посматрачи говорили су о "страшним сликама" на мјесту догађаја, а оне приказују згњечене дјечје бицикле разбацане по улици. Они су, такође, чули како дјеца вриште од бола и ужаса након хаварије, извјестила је локална новинска агенција "France Bleu La Rochelle".

На лице мјеста је хитно позван хеликоптер који је транспортовао једно тешко повријеђено дијете у град Поатје, док су још двоје категорисани као "екстремно хитни" случајеви, рекао је локални званичник Емануел Кејрон.

Слике на друштвеним мрежама аутомобила који је учествовао у судару показују узнемирујућу количину оштећења на предњем бранику возачевог жутог "рено твинга".

На лице мјеста су изашла 32 ватрогасца, седам кола Хитне помоћи, као и јединице локалне полиције. Жена је одмах била тестирана на алкохол и наркотике, али су они били негативни.

Полиција је првобитно ухапсила 83-годишњу жену на лицу мјеста, али је касније пуштена из притвора након што су полицајци оцијенили да није у стању за испитивање, затим је одведена у болницу, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана